Zvolte si oblast:

Průběžná výzva k předkládání žádostí o uzavření nefinančního partnerství v rámci projektu „Program pro pozitivní rodičovství Triple P“

oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace
oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace

Vydáno

Nově vyhlašovaná Výzva opět přináší partnerům možnost stát se průkopníky nového přístupu k předcházení problémovému chování dětí a rozvoji emočních obtíží u dětí.

Výzva k uzavření nefinančního partnerství je součástí projektu „Program pro pozitivní rodičovství v České republice Triple P“ realizovaného Ministerstvem zdravotnictví ČR v rámci Finančního mechanismu Fondy EHP 2014-2021, Programu Zdraví.

Projekt je zaměřen na zlepšení péče o duševní zdraví u dětí ve věku 6-12 let, u kterých hrozí rozvoj závažnějších problémů v chování, duševního onemocnění nebo emočních obtíží. Cílem je zavést a odzkoušet licencovaný rodičovský program Triple P – jeden z nejúčinnějších programů svého druhu na světě. Triple P učí rodiče dovednosti, které potřebují k tomu, aby vychovali sebevědomé zdravé děti a vybudovali pevnější rodinné vztahy. Dává rodičům jednoduché a praktické strategie, které mohou přizpůsobit svým vlastním hodnotám, přesvědčením a potřebám.

Vybraní partneři a odborní pracovníci z oblasti sociálních služeb, školství a zdravotnictví, kteří se zabývají problematikou prevence v oblasti duševního zdraví dětí, budou mít po podpisu partnerské smlouvy možnost:

  • absolvovat zdarma odborné školení a akreditaci Triple P
  • využívat bezplatně značku tohoto mezinárodně akreditovaného programu
  • získat zdarma komunikační podporu od mezinárodního poskytovatele programu,  společnosti Triple P International
  • obdržet finanční ohodnocení za odvedenou práci – realizaci rodičovských skupin

Žádosti o nefinanční partnerství je možné podávat průběžně, nejpozději do 15.9.2022 včetně.

Dokumenty výzvy a bližší informace jsou k dispozici na stránce realizátora projektu -  Ministerstva zdravotnictví

S případnými dotazy se obracejte na email triplep@mzcr.cz.