Zvolte si oblast:

Ministerstvo zdravotnictví spustilo projekt Pacientský hub

oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace
oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace

Vydáno

Unikátní projekt Ministerstva zdravotnictví Pacientský hub zahájil svoji činnost. Jeho cílem je poskytovat zázemí pro rozvoj a vzdělávání občanské společnosti ve zdravotnictví. Pacientský hub je projekt Ministerstva zdravotnictví ČR financovaný z Fondů Evropského hospodářského prostoru a Norska 2014–2021 z programu Zdraví.

Projekt je jedinečný svým zaměřením na podporu pacientských organizací a pacientů. Projekt má primárně za cíl pacientským organizacím zajišťovat komplexní vzdělávací program, a to prostřednictvím seminářů, workshopů a setkávání s odborníky. Sdílený pracovní a komunitní prostor v pražských Vršovicích poskytuje prostor pro práci, spolupráci a sdílení dobré praxe. Kromě fyzických prostor Pacientský hub taktéž spravuje interaktivní webový portál a aktivně se podílí na rozvoji online komunity na sociálních sítích

Do programu se mohou registrovat a plně jej využívat členové a členky pacientských organizací. Prostor však bude otevřen i široké veřejnosti, a to skrze volnočasové, komunitní a osvětové aktivity, stejně tak jako pro akce s cílem zvýšit zdravotní gramotnost.

Jak vypadají prostory Pacientského hubu?

Prostory Pacientského hubu se nacházejí na adrese U Vršovického nádraží 30, Praha 10 – Vršovice. Prostor o celkové rozloze 340 m2 bude v provozu každý všední den od 8:30 do 17:00 hodin. Návštěvníci mohou v tomto čase využívat multifunkční prostor o rozloze 72 m2, který bude především plnit funkci pracovního zázemí se stoly s nastavitelnou výškou a sdílenými počítači. Snadno jej ale lze proměnit na konferenční sál, galerii či promítací místnost.

Registrovaným členům budou dále k dispozici 3 plně vybavené zasedací místnosti o rozloze 10 m2, 12 m2 a 30 m2, kuchyň včetně prostoru pro odpočinek a relaxaci a sociální zařízení. Na zbylé ploše se nachází 6 kanceláří, z nichž 2 v tuto chvíli slouží jako zázemí pro zaměstnance Ministerstva zdravotnictví ČR a 4 využijí další subjekty, jež se o prostory budou moci v nadcházejícím roce ucházet v rámci veřejné soutěže.

Více informací zde